Selecteer een pagina

Interview: Petra Mesdag

 

Toen Petra de opdracht kreeg om twee afdelingen bij Eneco samen te voegen heeft ze maar meteen ‘zelfsturing’ ingevoerd.

Dit vanuit het geloof dat als je medewerkers in hun kracht zet, dat ze in staat zijn veel meer bij te dragen aan het bedrijf.

,,Het gevoel was, zelfsturing is alles loslaten. Daar hebben we zelf ook fouten in gemaakt, dat dat niet zo is. Dat er een matrix is van de mate van vrijheid en de mate van volwassenheid en dat dat goed uitgebalanceerd moet zijn”.

,,Het is waanzinnig leuk om deze beweging te mogen maken, ik leer hier enorm veel van en tegelijkertijd is het een enorme stretch. Ook van mij wordt er ander gedrag verwacht. Dus uit je comfort zone, veel zelfreflectie en veel praten over het proces. Het is echt een cultuurverandering”.

Geïnspireerd door het boek van Frederic Laloux ‘Re-Inventing Organizations’ heeft ze met haar team een plaatje getekend van waar ze naartoe wilenl. Daarna vraagt ze haar medewerkers wie hieraan mee wil werken en van daaruit zijn ze gewoon begonnen.

Onderweg loop je dan tegen allerlei problemen aan die je gaandeweg op gaat lossen. Zoals kaders zetten voor het team, de resultaten kunnen tonen in rapportages en reflecteren op het proces. Echt feedback geven aan elkaar, zelf het goed voorbeeld geven en niet ingrijpen op de ‘oude manier’ maar zaken zich laten ontvouwen zijn onderwerpen die Petra gaandeweg leert.

Beluister het interview met Petra Mesdag via iTunes of Soundcloud.